Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια Νησιά Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Κατατέθηκε στον Υπουργό από τα μέλη του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου υπόμνημα το οποίο περιελάμβανε αποφάσεις φορέων αλλά και εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου και από τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου διάφορες προτάσεις για την υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος.
Ο Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις και διευκρίνισε ότι το υπουργείο δεν τοποθετεί πλοία αλλά σχεδιάζει της γραμμές κι επιπλέον ότι το υπουργείο δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα για τη μελέτη βιωσιμότητας της συγκεκριμένης γραμμής. Ακολούθως ο κ. Διαμαντίδης ενημέρωσε αφενός για τους τρόπους που μπορεί να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη σύνδεση και αφετέρου για πιθανούς χρηματοδότες της μελέτης βιωσιμότητας.
Από τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο προτάθηκε επίσης η μεταφορά των λιμενικών ταμείων στους δήμους κάτι που ο Υπουργός απέκλεισε σε αυτή τη φάση.
Στη σύσκεψη, παρευρέθησαν εκτός του Υπουργού κ. Διαμαντίδη και επιτελείου του υπουργείου Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, η βουλευτής του νομού Αιτ/ νίας κ. Σοφία Γιαννακά, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κων/νος Πασιόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας κ. Βασίλης Σπυρόπουλος και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου κ. Ιωάννης Κανής.



